Close
Jel Tırnak Nedir: Jel Protez Tırnaklar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Jel Tırnak Nedir: Jel Protez Tırnaklar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Jel Tırnak Nedir: Jel Protez Tırnaklar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

İlk Jel Tırnak İşlemini Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Jel Protez Tırnaklar, son yıllarda uzun ve bakımlı tırnaklara sahip olmanın en popüler yollarından biri. Şekil ve uzunluk açısından birçok farklı seçeneği olsa da genel olarak jel cila ile yapılan bu işlem en çok tercih edilen protez tırnak uygulamaları arasında yer alıyor.

Peki Jel Tırnak Nedir, Nasıl Uygulanır? Jel Protez Tırnak Doğal Tırnaklara Zarar Verir Mi?

Siz de jel tırnak uygulaması yaptırmak istiyor fakat emin olamıyorsanız, bu yazımıza göz atın. İşte Jel Tırnaklar ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Jel Tırnak Nedir?

Jel tırnak veya jel takma tırnak, doğal bir tırnak üzerine yapılan ve UV ışığı ile kürlenen sert jel içeren bir işlemdir. Jel tırnak, protez tırnak uygulamalarından biridir. Jel tırnak, özellikle el bakımına zaman ayıramayan kadınlar için kırılmayan, uzun süre bozulmayan bakımlı tırnaklar sağlar.

Jel Tırnak Nasıl Uygulanır?

Öncelikle jel protez tırnak uygulamasının bir profesyonel tarafından yapılması önerilir. Hazırlık aşamasında manikür setine ihtiyacınız olacaktır. 

Ardından klasik manikür adımları ile uygulamaya başlanır. Sürecin farklılaştığı yer cila adımıdır. Jel Tırnak uygulaması yapılırken öncelikle tırnaklar kesilir ve törpülenir. Tırnak şekillendirildikten sonra tırnak etleri temizlenir. Bu adımdan sonra tırnağa protez tırnak jeli sürülür. Uzun süre kalıcı olması için UV veya LED ışıkla kürlenir. Her jel cila katının yaklaşık 30 ila 60 saniye kürlenmesi gerekecektir. Son kat uygulandıktan sonra yaklaşık bir dakika UV ışığının altında kurutma işlemi yapılır. 

Jel Tırnak Nedir: Jel Protez Tırnaklar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Jel Tırnak Ne Kadar Süre Dayanır?

Jel protez tırnağın kalıcılığı ellerinizi nasıl kullandığınıza bağlıdır. Kürleme süreci sayesinde jel manikürler ortalam olarak 10 gün ile üç hafta arasında kalıcıdır. Doğal tırnak büyümesi ve aşınma ve yıpranma nedeniyle, daha erken bozulmalar görülebilir.

Güçlendirici bazlı jel ojeler aşınmayı azaltarak, manikürün daha uzun süre kalıcı olmasına yardımcı olur.

Jel protez tırnak uygulamasında kullanılan protez jeli, klasik cila ürünlerinden daha kalıcıdır. Yine de bu uygulamanın nasıl yapıldığına bağlıdır. Protez tırnak jeli uygulanırken, tırnak yatağı kuru olmalıdır. Su veya yağ varsa tırnaktan temizlenmelidir. 

Jel tırnakta kırılabilir. Bu durumda törpü ile düzeltilebilir. Ardından uygun zamanda tırnaklarınızı yaptırdığınız güzellik salonuna giderek düzeltme işlemi yaptırabilirsiniz. 

Jel Tırnak Nasıl Çıkarılır?

Jel protez tırnaklarınızı çıkarmak için bir profesyonele danışabilirsiniz. En sağlıklı yöntem protez tırnakların, bir tırnak uzmanı tarafından çıkarılmasıdır. Tırnaklarınızı bir güzellik salonunda yaptırdıysanız, öncelikle kullanılan cilayı ve nasıl çıkarabileceğinizi öğrenmelisiniz. 

Jel çıkarma işlemi mümkün olduğunca dikkatli yapılması gerekir. Her ne kadar hızlı olmasını istesek de tırnak sağlığını korumak için çıkarma işlemine zaman ayrılmalıdır. 

Jel tırnak çıkarma işleminde son cila katı nazikçe törpülemelisiniz. Ardından tırnakların üzerine asetona batırılmış pamuk koyun ve parmak uçlarınızı alüminyum folyoya sarın. Cilayı çıkarmaya çalışmadan önce 10-15 dakika asetonu bekletin. Sonrasında cila törpüleme ihtiyacı olmadan çıkacaktır.

Bununla birlikte, bu işlem dikkatli yapılmalıdır. Tırnağa zarar vermemek için mümkünse bir profesyonele danışılmalıdır.

Jel Tırnak ve Akrilik Tırnak Arasındaki Fark Nedir?

Tırnak uzantıları oluşturmak için hem akrilikler hem de jeller kullanılabilir. Jel tırnakların uçları daha hafif olsa da, genellikle akrilik ile benzer bir görünüme sahiptir. 

Esas olarak farklılık tırnağın yapısı ile ilgilidir. Jel uygulama süreci akrilik tırnaklara göre daha hızlıdır. Jel kalın katı bir yapıya; akrilik  ise toz yapıya sahiptir.

Akrilikler jelden daha sert olma eğilimindedir. Bu da daha az esneklik anlamına gelir. Ayrıca tırnağa daha fazla zarar verme eğilimindedirler. Özellikle  çıkarma işlemi akrilik protez tırnaklarda daha zordur. 

Jel Tırnak Doğal Tırnağa Zarar Verir Mi?

Jel manikür, doğal tırnaklara her zaman zarar vermez. Burada çoğunlukla zarar verebilecek işlem protez tırnağı çıkarma işlemidir. 

Jel tırnaklar, uygun şekilde çıkarılmadığında tırnak sağlığına zarar verebilir. Protez tırnak jellerini çıkarmak için tırnak yatağı törpülenmemeli veya parlatılmamalıdır. Evde çıkarmak yerine manikür yaptırdığınız salona gitmeniz en iyi seçenek olacaktır. 

Jelleri kendiniz çıkarıyorsanız, asla yapmamanız gereken tek şey cilayı koparmak veya soymaktır. Hasar vermenin kesin bir yolu ve gelecekteki manikürleri bozabilir

Bununla birlikte, doğru uygulamaya rağmen, tırnak plakalarınız hasar görebilir veya hassasiyet oluşabilir. Bunu önlemek için jel tırnak kullanımını bazen atlayarak tırnakların uzamasına izin verilmelidir. Tırnaklarınızın güçlenmesine yardımcı olmak için günlük manikür yağı veya nemlendirici krem uygulamak alınabilecek bir diğer önlemdir. 

Avantajları

  • Uzun ve güçlü tırnaklar sunar.
  • Akrilik tırnaklardan daha güvenli ve sağlıklıdır.

Dezavantajları

  • Zamanla tırnakları zayıflatabilir.
  • Çok kısa tırnaklarda iyi sonuçlar vermeyebilir.

Manikür Bakımından sonra Sezonun Trend Oje Renklerini öğrenmek için yazımıza göz atın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close