Close
2020 En İyi Kore Dizileri: K-Drama Dizi Önerileri

2020 En İyi Kore Dizileri: K-Drama Dizi Önerileri

Kore Dizileri’ni seviyorsanız, veya K-drama akımına yeni dahil oluyorsanız işte Viki ve Netflix 2020 En İyi Kore Dizileri Listesi!

2020 yılı ile birlikte Kore dizileri oldukça ilgi görmeye başladı. Her zaman belirli bir kitlesi olan K-drama artık tüm dünyada popüler! Kore dizilerinin bu yükselişinde, pandemi sürecinde dijital platformlarda dizi ve film izleme oranlarındaki artışın etkisi büyük.

Kore güzellik ürünleri, bakım rutinleri, K-pop akımı derken yeni favori de: Kore Dizileri. Karantina döneminde özellikle Netflix ile ülkemizde de Kore Dizilerine olan ilgi her geçen gün artıyor. Birbirinden farklı hikayeler ve türlerle izleyici karşısına çıkıyor.

Crash Landing on You, Itaewon Class, Reply 1988, Stranger derken son zamanlarda Netflix üzerinden Kore yapımlarına ulaşmak oldukça kolay. Özellikle de 2020 yılında bu akım dijital platformlar üzerinden ilerliyor.

Peki, izlenmesi gereken kore dizileri hangileri? İşte komediden, dramaya, savaş yapımlarından, romantizme kadar 2020 En İyi Kore Dizileri!  Bu Güney Kore Dizilerini mutlaka izleme listenize ekleyin.

2020 En İyi Güney Kore Dizileri

2020 En İyi Kore Dizileri: K-Drama Dizi Önerileri

En İyi Kore Dizileri # 1: It’s Okay to Not Be Okay

Gösterime girdiği andan itibaren Netflix’te en çok izlenen diziler arasında yerini aldı. 2020 yapımı bu dizinin Imdb puanı 8.7/10. Konusu ile de oldukça beğenilen dizide Moon Gang-tae, otistik ağabeyi olan ve bir psikiyatri merkezinde çalışan bir bakıcıdır. Bir diğer karakter ise asosyal bir kişiliğe sahip, çocuk kitabı yazarı olan Ko Moon-young’dır. Bu asosyal yazar ile fedakar bakıcının psikiyatri kliniğinde yolları kesişir. Duygusal bir bağ kurarlar ve birbirlerinin iyileşmesine yardımcı olabileceklerini farkederler.  Psikolojik diziler ilginizi çekiyorsa, bu dizi tam size göre!

2020 En İyi Kore Dizileri: K-Drama Dizi Önerileri

En İyi Kore Dizileri # 2: Crash Landing On You

2019 yılı sonları itibariyle başlayan bu dizi, Güney Kore dizisidir. Dizi, Kuzey Koreli bir asker ve Güney Koreli zengin bir kadının aşkını konu alır. Güney Koreli kadının, bir yamaç paraşütü kazası sonrası Kuzey Kore’ye inmesi ile olaylar başlar. Dizi 16 bölümden oluşmaktadır. Romantizm ve dramı komediyle harmanlar. Bir tvN yapımı olan dizi, 2020  En İyi Kore Dizileri arasında görülmektedir. Savaş ve kültür çatışması içeren dizi, dönem dizisi severlerin ilgisini çekebilir.

2020 En İyi Kore Dizileri: K-Drama Dizi Önerileri

En İyi Kore Dizileri # 3: Itaewon Class

Itaewon Class dizisi, K-drama dizilerinde sıklıkla yer alan aşk üçgenini konu alır. Final yapmadan 2020 En İyi Kore Dizileri listesinde yerini almıştır. Dizide, Güney Kore’nin en büyük işletmelerinden birinin varisi bir kazaya neden olur. Bu kazada Park Sae-roy’un babası ölür. Varisi döven Park, birkaç yıl hapis yatar. Hapisten çıktıktan sonra Itaewon’da bir restoran açar ve intikam almaya kararlıdır. Bu dizide öne çıkan detaylardan biri de sosyal sınıflaşmanın işlenmesidir. Irkçılık, transfobi, yoksulluk gibi konular ele alınan diziye bir şans vermenizi öneririz.

2020 En İyi Kore Dizileri: K-Drama Dizi Önerileri

En İyi Kore Dizileri # 4: Start-up

Netflix’te listelerde uzun süre yer alan bir dizi de Start-up. Ebeveynlerinin boşanması sonucu biri babasıyla kalan, diğeri ise annesiyle Amerika’ya yerleşen iki kız kardeşi konu alan bir dizidir. Dizide iki kız kardeşin teknoloji sektöründe başarı ve aşk için rekabeti gösterilmektedir. Hırs, rekabet ve aşk konulu dizileri seyretmekten hoşlanıyorsanız, Start-up ile K-drama izlemeye başlayabilirsiniz.

2020 En İyi Kore Dizileri: K-Drama Dizi Önerileri

En İyi Kore Dizileri # 5: Hospital Playlist

Hastanede çalışan personellerin hayatlarını ve hastaların yaşamlarını anlatan drama tarzı dizidir. Bu K-drama yapımında her biri kendi alanlarında uzan 5 yakın arkadaşın aynı hastanede işe başlaması anlatılmaktadır. Televizyon tarihinin en çok izlenen Kore dizilerinden biri olan yapımın 1. sezonu 12 bölümden oluşmaktadır. 2.sezonu da olan dizi, sosyal konulara ve arkadaşlıklara değinmektedir.

2020 En İyi Kore Dizileri: K-Drama Dizi Önerileri

En İyi Kore Dizileri # 6: Flower Of Evil

TvN ve Viki kanalında yayınlanan Flower of Evil, 2020’nin en beğenilen Kore dizileri arasında yer alıyor. Imdb puanı 8.7 ile oldukça yüksektir. Hee-Sung, sanatçıdır ve gizli tutmak istediği bir geçmişi vardır. Karısı ise bir dedektif olan Ji-Won’dur. Suç ve romantizmi bir arada sevenlerin hoşuna gidecek bir yapım. Yapımın ilerleyen günlerde Netflix’e gelmesi bekleniyor.

2020 En İyi Kore Dizileri: K-Drama Dizi Önerileri

En İyi Kore Dizileri # 7: When the Weather is Fine

Bir Güney Kore tv dizisi When the Wheather is Fine orijinal adı If the Weather Is Good, I’ll Find You’dur. Dizi, aynı adlı bir romandan uyarlanmıştır. Seul’daki yaşamdan sıkılan Hae Won’un lise yıllarını geçirdiği kasaba dönmesi ile başlayan romantik bir dizidir. Lise arkadaşı Eun Seop bu küçük kasabada kitap dükkanı işletmektedir. Bu ikilinin lise zamanlarından kalan aşkı konu alınmaktadır. Romantik ve samimi diziler seyretmekten keyif alıyorsanız, bu dizi ile keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close