Çene hattını belirginleştiren Jawline Dolgusu hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevapları bu yazımızda…
Çene hattı, yüz şeklini belirleyen önemli kısımlardan biridir. Çene şekli genetik faktörler ve yaşlanma başta olmak üzere bazı sebeplerden yüz ile uyumlu olmayabilir. Çenenin daha önde veya geride olması, asimetrik olması, çenede sarkmalar… Bu durum yüzün estetik görünümü etkiler. Bu noktada günümüzde popüler olan Jawline Dolgu işlemi ön plana çıkar.
Jawline dolgusu veya diğer adıyla çene dolgusu, çenedeki yapısal veya estetik bozuklukların giderilmesi için tercih edilebilir. Bu işlem, cerrahi olmayan bir uygulama olması ile ön plana çıkmaktadır.
Çene hattını belirginleştiren, çene kısmındaki sarkmaları azaltan ve hacim kazandıran Jawline Dolgusu hakkında tüm merak ettikleriniz bu yazımızda! İşte Jawline Dolgu Nedir? Jawline Nasıl Yapılır? Çene Dolgusu Ağrıya Neden Olur Mu? Kalıcı Mıdır? Çene Dolgusu Öncesi Ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler….
Jawline Dolgusu Nedir?
Jawline dolgusu veya çene dolgusu, çenenin uç kısmından kulağa kadar uzanan bölgeyi belirginleştirmek için uygulanan dolgu işlemidir. Bu dolgu yöntemi, cerrahi olmayan çene hattı şekillendirme işlemidir.
Çene hattı ve çene ucuna dolgu uygulanarak, yüz hatları daha ince ve belirgin hale gelir. Çene dolgusu yüze daha keskin bir açı verir.
Hem erkekler hem de kadınların tercih ettiği jawline dolgusu, çene hattını belirginleştirir. Çene dolgusu, cilde enjekte edilen bir tür jeldir. Hacim sağlayan bu dolgu hyaluronik asit veya kolajen üretimini uyarır. Bu, çene çevresindeki sarkma, sarkık cilt ve kemik kaybının görünümünü azaltabilir.
Jawline Nasıl Yapılır?
Jawline dolgusu, cerrahi olmayan bir işlemdir. Çene bölgesinde asimetri, çukurluk, eşitsizlik gibi pek çok sorunu gidermek için tercih edilir.
Çeneye enjekte edilen dolgu ile çene ucunun çok sivri veya çok düz olması, çene hattında sarkmalar, çene ucunun geniş veya geride olması gibi çeşitli çene bozuklukları giderilebilir.
İşleme karar vermeden önce uzmana danışılmalıdır. Bu işlem için öncelikle yapısal bozukluk tespit edilir. Dolgunun içeriğinde genellikle hyaluronik asit bulunur. Kullanılacak dolgu malzemesi için önceden alerji testi yapılır. Dolgu enjeksiyonlarında TC. Sağlık Bakanlığı tarafınca onaylanmış olan dolgu malzemeleri kullanılmalıdır.
Jawline dolgusu yapılırken, genellikle lipid (yağ) hücreleri ile dolgu enjeksiyonu kullanılır.. Çene dolgusu operasyonunda herhangi bir anestezi uygulanmaz. Dolguyu yaptıran kişiye göre lokal anestezi uygulanabilir. Dolgu cildin alt kısmına küçük iğnelerle enjekte edilir. Seanslar genellikle 15-20 dakikadır.
Çene Dolgusu Acı veya Ağrıya Neden Olur Mu?
Her çene dolgusu tedavisinde acı veya ağrı farklılık gösterir. Bazı insanlarda dolgu ağrıya neden olabilir. Aynı zamanda ağrı eşiğiniz de belirleyici bir etmendir. Bazıları için acı verici olabilir ve diğerleri için rahatsızlık verici olabilir.
Herhangi bir dolgu enjeksiyonu almadan önce, doktorunuz bölgeyi topikal bir krem veya başka tür bir lokal anestezikle uyuşturabilir. Kremin etkisi geçtikten sonra enjeksiyon uygulanan bölgelerde az miktarda ağrı veya rahatsızlık hissedebilirsiniz. Bu 1 günden fazla sürmemelidir.
Jawline Kalıcı Mıdır?
Çene dolgusu ne kadar süre kalıcıdır? Çene dolgusu uygulama sonrası hemen etkisini gösterir. Bu işlemin kalıcılığı bireye, uygulanan dolgu malzemesine ve uygulama şekline göre değişiklik gösterebilir. Kalıcılık, 1-2 yıl arasında değişiklik gösterir.
Jawline işlemi yapıldıktan sonraki ilk bir haftalık süreçte, dolgu uygulanan bölgede ödem oluşur. İki haftadan sonra dolgu dokularla bütünleşir. Ödem ve bölgedeki sertlik geçmeye başlar. Çene dolgusu işlemlerinden sonra, yüz hattının görünümü ödem geçtikten sonra netleşir. Çene dolgusunun kalıcılığını etkileyen faktörler vardır. Bu nedenle,
- Cildinizi düzenli olarak nemlendirin.
- UV ışığından korunmak için güneş kremi kullanmalısınız.
- Bol su için.
- Sağlıklı beslenmeye özen gösterin.
Jawline(Çene) Dolgu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Jawline çene dolgusu işleminden, önce ve sonra yapılması gerekenlerle ilgili öncelikle hekiminize danışmalısınız. Jawline dolgusu öncesi, işlem sırasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken durumlardan bazıları şunlardır.
Çene Dolgusu Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
- Mevcutta kullandığınız herhangi bir ilaç veya takviyeyi doktorunuza bildirin.
- Dolgusu işleminde en az 1-2 gün önce alkol almaktan kaçının.
- Randevunuzdan birkaç gün önce glikolik asit, retinol veya retinoid içeren topikal cilt tedavilerinin kullanımını durdurun.
- Bu süre zarfında cımbız dahil herhangi bir tüy alma ürünü kullanmayın.
Çene Dolgusu Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
- Çene dolgusu yaptırdıktan sonra biraz morarma veya şişlik görülebilir. Tedavi sonrası gerektiğinde buz uygulayabilirsiniz.
- Bir süre ağrı hissedilebilir. Doktorunuzun önerdiği ağrı kesici ilaçları kullanabilirsiniz.
- Dolgu işleminden sonra ilk bir hafta dinlenmeye özen gösterin.
- İlk iki hafta sert yiyecekler çiğnemekten kaçının.
Yukarıda belirtilen maddeler ve daha fazlası için detaylı bilgiler için hekiminize mutlaka danışın.
Jawline Çene Dolgusunun Yan Etkileri Nelerdir?
Çene dolgusunun yaygın yan etkileri şunlardır:
- morluk
- şişme
- kızarıklık
- kaşıntı
- ağrı
- sivilce döküntüleri
Bunun yanı sıra, enfeksiyon, dermal dolgu malzemesinden kaynaklanan komplikasyonlar nadir de olsa görülebilir. Bu nedenle deneyimli ve güvenilir bir uzman tarafından dolgu işlemi uygulanmalıdır.
Jawline dolgu işlemi öncesi doktorunuzdan işlem öncesi ve sonrası yan etki ve komplikasyonlarla ilgili detaylı bilgilendirmeyi alabilirsiniz.
Jawline Dolgu Fiyatı Nedir?
Çene dolgusu yaptırmak isteyenlerin en merak ettiği konulardan biri bu işlemin fiyatıdır. Jawline dolgu işleminin fiyatı, yapılacak uygulamanın türü, uygulanacak bölge, dolgu malzemesi, dolgunun kalıcılığı, çene bozukluğunun durumu ve işlemi yapacak olan hekime bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu işlem için fiyat, doktor muayenesinden sonra belirlenebilir.