Close
Tragus Piercing Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey: Tragus Piercing Modelleri ve Bakımı

Tragus Piercing Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey: Tragus Piercing Modelleri ve Bakımı

Tragus Piercing Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey: Tragus Piercing Modelleri ve Bakımı

Kulak Piercing Çeşitlerinden Tragus Piercing Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Tragus piercinginin benzersiz konumu ile en popüler kulak piercing çeşitlerinden biri! Hem abartısız hem de göz alıcı bir stil arayanlar için ideal bir piercing modelidir. 

1980’lerden itibaren tercih edilmeye başlanan bu piercing çeşidi, Rihanna’dan scarlett Johansson’ a kadar birçok ünlünün de favori seçimi! 

Peki Tragus Piercing yaptırmak istiyor fakat emin olamıyor musunuz? İşte piercing stüdyosuna gitmeden önce, işte Tragus Piercingleri hakkında bilmeniz gerekenler… Ağrı seviyesi, iyileşme süresi, bakımına dair tüm ipuçları bu yazımızda!

Tragus Piercing Nedir?

Tragus Piercing, kulak kanalınızın hemen dışında kalan kısma yapılan kulak piercing modelidir. Bu alanda kıkırdak yerine sadece deri delinir. Bir iç kıkırdak piercingidir. Bu nedenle iyileşme süreci uzun sürer. Tragus piercing, enfeksiyon riski yüksek piercing çeşitlerindendir. 

Tragus Piercing Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Piercing yaptırdıktan sonra bakımı oldukça önemlidir. Tragus Piercing Bakımı, özellikle iki 2-3 ay dikkatlice yapılmalıdır. Bu süreçte piercinge dokunmaktan kaçınmalısınız. Kıkırdağı iyileştirmenin zorluğu, bakteri dolu kulak kanalının yanındaki konumu ile birleştiğinde, onu enfeksiyona ve yara izine daha duyarlı hale getirir. Standart bakım sonrası uygulamaların ötesinde, işte tragus piercingine özgü bazı bakım sonrası ipuçları!

Tragus piercing yaptırdıktan sonra ilk gün kulağınıza sabun, şampuan veya herhangi bir temizleyici kullanmamalısınız.  Piercingi yeni taktırdığınızda, telefonu kulağınıza tutarak konuşmaktan veya kulaklık takmaktan kaçının. Deldirme işleminin ardından ilk 4-8 hafta kulaklık kullanılmamalıdır.  

Tragus kulak kanalına çok yakın olduğu için, kulaklıklar yeni piercing üzerine baskı yapma eğilimindedir. Uzun bir süre boyunca küçük bir baskı bile sorun yaratabilir. Kulak tıkacı takabilirsiniz, ancak mücevher desteğinize çok fazla baskı uygulamadıklarından emin olun. 

İyileşirken piercing üzerine herhangi bir baskı uygulamak iyileşme sürecini uzatacaktır. İlk birkaç ay piercing üzerinde uyumamanızı tavsiye ederiz. Seyahat yastıkları baskıyı önlemek için kullanışlı olabilir.

Tragus piercingi, diğer kulak piercinglerinden biraz daha fazla şişebilir. Ellerimiz vücuttaki en fazla bakteriyi barındırır. Bu nedenle piercingi bükmeyin, çevirmeyin veya dokunmamaya özen gösterin. 

Takıları hareket ettirmeyin. Bu, kıkırdak piercinglerinde standart bir kural olmasına rağmen çok önemlidir. Takıları hareket ettirmek iyileşmeyi yavaşlatır ve ciltte travmaya neden olarak delici çarpmalara neden olabilir.

Yastık kılıflarınızı değiştirmeye dikkat etmelisiniz. Ayrıca tragus piercinginiz varken şapka veya eşarp takıyorsanız, bu eşyaların temizliğine de özen göstermelisiniz.

Tragus Piercing Temizliği İçin 5 İpucu

1. Piercingi temizlerken ellerinizin her zaman antibakteriyel sabunla iyice yıkandığından emin olun.

2. Piercingi hareket ettirmemeye ve dokunmamaya özen gösterin.

3. Tahrişe neden olabileceğinden günde ikiden fazla temizlik yapmayın.

4. Alkol veya hidrojen peroksit bazlı temizleme solüsyonları yalnızca daha fazla enfeksiyona yol açacaktır, bu nedenle bunlardan kaçındığınızdan emin olun.

5. Bir profesyonel tarafından talimat almadıysanız, ilk 2 hafta kimyasal kremler veya merhemler kullanmaktan kaçının.

Tragus Piercing Ne Zaman Değiştirilir?

Piercing tamamen iyileşene kadar, ilk takılarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca değiştirmek istiyorsanız, tragus piercingin tamamen iyileşmesini beklemelisiniz. Kabuklanma veya akıntı süreci bitmiş olmalıdır. İyileşmeden önce herhangi bir nedenle değiştirmeniz gerekirse, bir uzmandan yardım almalısınız. 

Tragus Piercing Nasıl Çıkarılır?

Piercingi tamamen iyileşene kadar çıkarmaktan kaçının. Tragus piercinginizi değiştirmeden önce ellerinizi sabun ve suyla iyice yıkadığınızdan emin olun. Değiştirme adımları, küpenizin bir çivi, çember, halter vb. olup olmadığına bağlı değişiklik gösterecektir.

Tragus Piercing Zararlı Mı?

Hiçbir piercing risksiz değildir. Ancak tragus piercing modeli, yüze yakın olmasından dolayı dikkat edilmelidir. Tüm piercinglerde delinme yaraları olacaktır. Yara izi, şişlik gibi bazı risklerin yanı sıra enfeksiyon riski de mevcuttur. 

Özellikle kıkırdak piercingleri (tragus gibi) diğer bölgelere göre daha fazla enfeksiyon riskine sahiptir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken piercing yaptıracağınız yeri dikkatli seçmek ve piercing sonrası bakım yapmaktır. 

Piercing Yan Etkileri

Enfeksiyon: Piercing sonrası, enfeksiyon görülebilir. Kızarıklık, ağrı, iltihaplanma ve kanamaya neden olabilir. Herhangi bir tahriş veya kızarıklık varsa, özel ihtiyaçlarınız için en iyi çözümü bulmak için dermatoloğunuzla görüşmelisiniz.

Kanla bulaşan enfeksiyonlar: Hepatit B ve C gibi iğneden kan yoluyla bulaşan enfeksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle piercing yaptırdığınız salonu doğru seçmeli, ve kullanılan ürünlerin steril olduğundan emin olmalısınız.

Kabarma: Kıkırdak piercinglerinde kabarıklık veya şişlikler yaygın olarak görülebilir. Bunlar ayrıca kızarıklığa da yol açar.

Alerjik reaksiyon: Bazı metallere, özellikle nikele karşı alerji oldukça yaygındır. Pek çok vücut takıları bir miktar nikel içerir ve bu da alerjik reaksiyona neden olabilir. Semptomlar kaşıntı, kızarıklık ve kabarcıkları içerir.

Tragus Piercing İltihabı Nasıl Geçer?

Tragus piercinginiz enfekte olursa ne yapmalısınız? Yeni bir piercing yaptırırken herkesin sahip olduğu korku budur, ancak anahtar panik yapmamaktır, özellikle de herkesin vücudu farklı şekillerde reaksiyon gösterir.

Bir sorun ortaya çıkarsa, mümkün olan en kısa sürede piercing yaptırdığınız profesyoneller ve dermatologla görüşmelisiniz. Ayrıca piercing sonrası bakım adımlarını öğrenmeli ve bunları düzenli uygulamalısınız.

Tragus Piercing İçin Ne Tür Takı Kullanılır?

İlk piercing için kullanılan en yaygın takı türleri:

Çivi: Küçük ve basit çiviler, küçük olma eğiliminde olan tragus piercingleri için harika bir seçenektir. Saça ve giysiye takılma olasılığı daha düşük olan düz kenarlara sahip bir yuvarlak piercing, yeni bir delme için idealdir. 

Halter: Her iki ucunda toplar ve ortasında bir çubuk bulunan bir küpedir. Tragus piercing için olan halter küpeler daha küçüktür. Takması ve temiz tutması kolay olduğu için bu yepyeni bir piercing için başka bir harika seçenektir.

Çember: Küçük çember şeklindeki halka piercingler, oldukça şık durur. Ancak bu modelleri kullanmadan önce piercingin tamamen iyileşmesini beklemenizi öneririz.

Tragus Piercing için Hangi Mücevher Malzemesi Kullanılır?

Çoğu piercing, cerrahi paslanmaz çelik kullanır çünkü çoğu insan için güvenli ve ucuzdur. Yine de, ciddi bir nikel alerjiniz varsa kullanmamalısınız.

Paslanmaz Çelik: Bu, genellikle piercing için kullanılan yüksek kaliteli bir metaldir, ancak bir miktar nikel içerir. Tahriş ve enfeksiyona neden olabilir.

Titanyum: Tıbbi sınıf metaldir, ancak paslanmaz çelikten farklı olarak titanyum tamamen hipoalerjeniktir. Daha pahalıdır, ancak ciddi bir nikel alerjiniz varsa, piercing için titanyum tercih edebilirsiniz.

Altın: Hassas cilde sahip olanlar için idealdir. 14 karat veya daha yüksek altın, güvenli bir seçenektir. Katı olduğundan ve altın kaplama olmadığından emin olun.

Bir uzman önerisi ile size en uygun malzemeden yapılan piercingi kullanmalısınız.

Tragus Piercingin İyileşmesi Ne Kadar Sürer?

Açıkçası, herkes farklı şekilde iyileşeceği için en çok değişen cevap budur. Uzmanlar, bu özel piercing için iyileşme süresinin vücudunuza bağlı olarak üç aydan bir yıla kadar herhangi bir süre olabileceğini öne sürüyorlar.

Tragus piercing acısı ne zaman geçer? merak ediyorsanız, bu süre ortalama 6-8 aydır. Başlangıçta piercingi yaptırdığınızda, kullandıkları küpe daha büyük tarafta olacaktır, bunun nedeni ilk başta piercingin şokundan kaynaklanan kulak şişmesidir. Bir süre sonra bu sakinleşir, bu da daha güzel, daha küçük bir küpe takabileceğiniz anlamına gelir. Kulak şekillendirme başlar …

Mücevherlerinizi değiştirmeden önce en azından 8 hafta beklemenizi önerir, ancak genel olarak, iyileşme sürecini yavaşlatabileceği için ilk 6 ay boyunca küpelerinizi değiştirirken dikkatli olun.


EN POPÜLER KULAK PİERCİNG MODELLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close