Makyaj Temizleme Suyu: Micellar Su Nedir?

Bakım Rutininize yeni bir temizleyici eklemeye hazırlanın. Makyaj Temizleme Suyu: Micellar Su!

Micellar Water olarak bilinen Fransız kadınların güzellik sırrı olan bu makyaj temizleyiciler, tüm dünyada vazgeçilmez bakım ürünlerinden biri haline geldi. Durulama gerektirmeyen, cildi nazikçe temizleyen ve nemlendiren Makyaj Temizleme Suları, hem yüz hem de göz çevresine bakım yapıyor.

Micellar Suyu birçoğumuz zaten kullanıyoruz. Ciltte bıraktığı yumuşaklık, parlaklık ve tazelik hissi oldukça etkileyici. Yine de cilt bakım rutininize bu ürünü eklemediyseniz ve Makyaj Temizleme Sularını güzellik rutininde nasıl kullanacağınızı merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

Micellar Su Nedir, Nasıl Kullanılır? İşte Micellar Makyaj Temizleyiciler hakkında bilmeniz gerekenler ve cilt bakım rutininize nasıl ekleyebileceğinize dair ipuçları!

Micellar Su Nedir?

Makyaj Temizleme Suyu yani Micellar Su, ciltteki makyaj kalıntılarını, fazla yağı ve kiri temizlemeye yardımcı olan bir yüz makyaj temizleyicisidir. Suda kolayca çözünen ve yağı çeken küçük misel molekülleri içerir ve sıvı formdadır. Gliserin ve aktif bileşenler içerir. Cildiniz tarafından tamamen emilen micellar su, tonik görevi görür. Kullandıktan sonra durulama gerektirmez.

Micellar su, Fransa’da Paris şehir suyunun sert kabul edilmesi nedeniyle ortaya çıkmış makyaj temizleyici ürünlerdir. Suyun sertliği, cildin kurumasına ve lekelenmesine yol açacağı düşünülmüştür. Şehir sularına alternatif olarak bulunan Micellar Temizleme Suyu, durulamaya gerek kalmadan makyajı, kiri ve yağı çıkarma özelliğine sahiptir. Zamanla Avrupa’dan dünyaya popülerliği yayıldı. 

Misel su veya miselar su olarak da bilinen bu cilt temizleyiciler, cildi makyaj ürünlerinden arındırarak cildi tazeler ve nemlendirir. Su, gliserin ve hafif bir yüzey aktif madde karışımı içeren yağsız yüz temizleyicidir. Cilt bakımında suya ihtiyaç olmayan makyaj temizleme sunan Micellar Makyaj Temizleme Suyu, seyahatlerde veya spor sonrası pratik bir seçenektir. Makyaj temizlemenin yanı sıra temizleyici veya tonik olarak kullanılabilen çok amaçlı bir cilt bakım ürünüdür.

Micellar Suyun Cilde Faydaları Nelerdir?

Micellar makyaj temizleme suyu, alkolsüz, yağ ve kimyasal içermeyen bir temizleyicidir. Cilt yüzeyindeki makyaj, fazla sebum ve kiri bir mıknatıs gibi çekerek, cildi temizler. Cildi nemlendirici özelliği ile cildi soymaz veya tahriş etmez. Cildin doğal pH dengesini koruyan bu makyaj temizleyici, cildi nazikçe temizler.

Micellar Su,

  • Fondötenden göz makyajına ve maskaraya kadar çeşitli makyaj ürünlerini çıkarabilir.
  • Ciltteki makyajı, kiri ve yağı temizler. İçeriğindeki bileşenler sayesinde cildin alt katmanlarına ulaşarak derin temizlik sağlar.
  • Cildinizin üstünde yağlı ve yağlı bir tabaka bırakan çoğu temizleyicinin aksine durulamaya gerek yoktur.
  • Cildi nazikçe temizlerken aynı zamanda içeriğindeki gliserin sayesinde cildi nemlendirir.
  • Cildi sıkılaştırırken gözenekleri kiri, makyajı ve yağdan arındırır.
  • Makyaj temizleme mendillerine göre daha nazik temizlik sunar.
  • Cildi yeniler ve parlaklık kazandırır.
  • Gözlerinizi tahriş edebilecek, kızarıklığa neden olabilecek kimyasallar içermez. Su ve gliserin formülü sayesinde hassas ciltler için de idealdir.
  • Cildi soymaz veya tahriş etmez. Sabun, alkol gibi malzemeler içermezler. 
  • Çok yönlü bir yüz makyaj temizleyicidir. Kurudan yağlı cilde kadar tüm cilt tipleri için uygundur. 
  • Akne veya gözenek problemi olanlar için ideal bir yüz temizleyicidir. Gözenekleri kir ve yağdan arındırarak sivilce oluşumunu ve gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
  • Kullanışlı ve taşınabilir bir bakım ürünüdür. Makyaj çıkarma sürenizi azaltır. Bir pamukla kolayca ve nazikçe makyajı çıkarmaya yardımcı olur.

Makyaj Temizleme Suyu Hangi Cilt Tipleri İçin Uygundur?

Micellar Su, genel olarak tüm cilt tipleri için uygun bir makyaj temizleyici üründür. Farklı cilt tipleri için formüllere sahip çeşitleri vardır. Hassas, kuru, normal, karma veya yağlı bir cilde sahip olun micellar makyaj temizleme suyunu kullanabilirsiniz. Birçok markada her cilt tipine özel micellar su bulmak mümkün.

Makyaj Temizleme Suları, kuru ve hassas ciltler için nemlendirme ve yatıştırma özellikli; yağlı ciltler için gözenek arındırıcı ve sebum dengeleyici, ve tüm cilt tipleri için derinlemesine temizleyici ve cilt yenileyici özelliktedir.

Burada önemli olan nokta, cildinizin özel ihtiyaçlarına uygun ürünü seçtiğinizden emin olmanızdır. Çok kuru ve hassas cilde sahip olanlar ‘alkolsüz’; yağlı ve sivilceye yatkın ciltler ise ‘komedojenik’ içerikli ürünler tercih etmelidir.

Makyaj Temizleme Suyu Nasıl Kullanılır?

Micellar su, farklı şekillerde kullanılabilir. Temelde makyaj temizleyici olarak kullanılsa da aynı zamanda günlük cilt temizleyici veya tonik olarak da kullanabilirsiniz.

  • Makyaj Temizleyici: Makyajınızı çıkarmak için pamuğa bir miktar makyaj temizleme suyu dökün. Ardından nazikçe cildinizi temizleyin. Etkili sonuç için pamuğu bir süre göz kapağınızın üzerinde tutabilirsiniz. Bu sayede cildi ovuşturmadan nazikçe makyaj, kir veya yağ kalıntılarından arındırabilirsiniz. Micellar sular genellikle yüz, göz ve dudak için kullanılabilir. Göz çevresi için özel Çift Fazlı Micellar Temizleme Suyu da tercih edebilirsiniz.
  • Cilt Temizleme: Sabah veya akşam cilt bakım rutininizde cildinizi temizlemek için micellar makyaj temizleme suyu kullanabilirsiniz. Bir pamuğa bir miktar ürün döküp, cildinizi temizleyin. Sabah bakımınızda tercih ediyorsanız SPF içerikli bir nemlendirici kullanın. Akşam ise gece kreminizi uygulayın.
  • Tonik: Bu makyaj temizleme sularını tonik olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için öncesinde cildinizi uygun bir makyaj temizleyici ile temizleyin. Ardından makyaj pamuğuna bir miktar micellar su dökün ve tampon hareketlerle cilde uygulayın.

Bunlara ek olarak küçük makyaj hatalarını düzeltmek için bir kulak çubuğuna micellar temizleme suyu döküp, makyajınıza rötuş yapabilirsiniz. Dilerseniz makyaj fırçalarınızı temizlemek için de kullanabilirsiniz. Bir kaba bir miktar micellar su ekleyin. Fırçalarını kaba koyun ve 2-3 dakika bekletin. Havlu kağıt veya bir bez yardımıyla fırçalarınızı kurulayın.

Cilt Bakımında Makyaj Temizleme Sonrası Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Micellar temizleme sularının çok çeşitli kullanım alanları olsa da, cilt bakım rutininizi oluştururken temizleme adımından sonra,

  1. Cilt endişenize göre serum tercih edin. 
  2. Nemlendirici uygulayın. Temiz bir cildi uygun nemlendirici ile nemlendirin. Cilt tipi ve endişenize uygun ürün tercih edin. Nemlendirici önerilerimize için yazımıza göz atabilirsiniz.
  3. SPF içerikli bakım ürünü kullanın. SPF’li renkli nemlendirici veya güneş kremi tercih edebilirsiniz. Geniş spektrumlu en ve az SPF 15 içerikli ürün tercih etmeye özen gösterin.

Makyaj Temizleme Sularının Cilde Yan Etkileri Nelerdir?

Makyaj temizleme sularının cilde olumsuz bir etkisi olmaması için doğru ürün tercih edilmelidir. Bunun için cilt tipi ve cilt endişesine göre ürün kullanılmalıdır. Ayrıca cilt bakımı rutininde micellar su kullanımı sonrası nemlendirici ve SPF güneş koruyucu uygulanmalıdır.

Cilt bakımı ile ilgili endişeniz varsa, sizin için en uygun cilt bakım rutini ve ürününü bulmak için cilt bakım uzmanına danışabilirsiniz.

Cilt MakyajıCilt TemizlemeGöz Makyajı