Kuru Fırçalama Tekniği: Vücut Fırçalama Nasıl Yapılır? Kuru Fırçalama Faydaları

Kuru Fırçalama Tekniği: At Kılı Fırçası İle Cilt Bakımı

Kuru Fırçalama Nedir? Kuru Vücut Fırçalama Nasıl Yapılır? Kuru Fırçalamanın Faydaları Nelerdir? At Kılı Fırçası Ne İşe Yarar? Ne Zaman Yapılmalı? Kuru Fırçalama Kaç Dakika Olmalı? Varise İyi Gelir Mi?

Vücudunuza hakettiği bakımı kuru fırçalama ile sağlayın.

Kuru Fırçalama Nedir? Kuru Fırçalama Ne zaman Yapılmalıdır? Pürüzsüz ve selülitsiz bir cilt görünümü her kadının hayali. İşte bakım dünyasında son zamanların trendi : Kuru Vücut Fırçalama ile bu mümkün. Yüzyıllardır birçok kültürde güzellik ritüeli olarak yer alan bu uygulama ile vücudunuza güzellik katın. Ölü derilerden arınarak yumuşak ve pürüzsüz bir cilt görünümü elde edin.  

Peki sadece selülit gidermekte mi etkili dediğinizi duyar gibiyiz. Tabi ki de hayır. Daha birçok amacı olan at kılı fırçası ile yapacağınız vücut fırçalama tekniği ile tanışın. Bu yazımızda Kuru fırçalamanın faydaları nelerdir?  Ne tür fırçalar tercih edilmelidir?  Kuru fırçalama ne zaman yapılmalıdır?  Kuru fırçalama nasıl uygulanır? sorularına yer verdik.

Kuru fırçalama, doğal at kılı fırçalar ile kuru cildinize masaj yaparak ölü derilerden arındırma tekniğidir. Gelin, vücut bakımında önemli bir adım olan ve düzenli kullanımda gözle görülür sonuçlar elde edebileceğiniz bu teknik ile tanışalım.

1. Kuru Fırçalamanın Faydaları Nelerdir?

Pullanma, selülit ve daha fazlası… Siz de bunlardan şikayetçiyseniz, kuru fırçalama ile parlak ve sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz. Kuru Fırçalamayı bakım rutininize eklemeden önce bir de faydalarına göz atın.

Cildi Ölü Hücrelerden Arındırma 

Kuru fırçalama tekniği ile ölü cilt hücreleri ile vedalaşın. Parlak, yenilenmiş bir cilt görünümü kazanmaya hazırlanın. Peeling etkisi sunan bu uygulama günlük kir, yağ ve ölü derinden arındırır. Batık tüylerin önlenmesine yardımcı olur.

Kan Dolaşımını Hızlandırma 

Uygulama sayesinde metabolik atıkların azalmasını ve hücre yenilenmesini hızlandırır. Enerjik ve genç cilt görünümünü destekler. Fırçalama sonrasında cildinizde kızarma meydana gelecektir. Bu bölgelerde kan dolaşımı daha yoğundur.

Selülit Giderme

Bu teknik ile kan dolaşımı hızlanır ve cilde yapılan masaj sayesinde selülit görünümünde azalma sağlar. Cildi yumuşak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturmayı vadeden kuru fırçalama tekniği,  düzenli uygulandığında selülit oluşumunu azalttığı gözlemlenir.

Lenfatik Sistemi Uyarma

Lenfatik sistem kuru fırçalama ile uyarılır. Kan pompalama oranı hızlandığında tüm kan lenf düğümlerinden geçer ve vücut toksinlerinin atılmasını sağlar. Cilt için detoks etkisi sunar.

2. Kuru Fırçalama için Fırça Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bu tekniği uygulamadan önce yapılması gereken ilk adım doğru fırça seçimidir. Tercihen vücudun her yerine kolayca uygulama yapabilmek için uzun saplı, doğal kıl fırça edinmelisiniz. Cilt hassasiyetine bağlı olarak  sert veya daha yumuşak kıllı fırça tercih edebilirsiniz.

Eda Taşpınar, Marle, The Body Shop ve daha fazlası… Ahşap, uzun saplı, yuvarlak formlu kuru vücut fırça seçimlerine göz atın.

At Kılı Fırçası Nedir?

At kılı fırçası peeling etkisi yaratan, cildi ölü derilerden arındıran bir üründür. Pürüzsüz ve parlak bir cilt görünümü sunar. At kılı fırçası kan akışını hızlandırır. Bu sayede selülit oluşumunu engellemekte etkilidir.  

At Kılı Fırçası Faydaları Nelerdir?

At kılı fırçası selülit görünümünü azaltıcı etkiye sahiptir. Cilde peeling etkisi yaparak gözenekleri temizler. Cildi sıkılaştırır. Doğru uygulandığında cildi yeniler ve kan dolaşımını hızlandırır. Eksfoliasyon özelliği sayesinde doku eşitsizlikleri ve pütürlü cilt görünümünü giderir. Ödem azaltıcı etkiye sahiptir.

3. Kuru Fırçalama Ne Zaman Yapılmalıdır?

En ideal zaman duştan önce uygulama yapmaktır.  Sabah veya akşam dilediğiniz saatte kuru cildinize uygulama yapabilirsiniz. Kuru fırçalama sonrası cildinizde pul pul dökülen ölü derinizden duş alarak kolayca kurtulabilirsiniz. Sonrasında bir losyon uygulamayı ihmal etmeyin. 

4.  Kuru Fırçalama Tekniği Nasıl Uygulanır?

At kılı fırçası nasıl kullanılır? Kuru fırçalama uygulaması için dikkat edilmesi gereken adımları sırası ile uygulayarak parlak ve sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşun. 

1. Gövdesi ahşap, doğal kıllı bir fırça tercih edin. At kılı fırçalar etkili sonuç almanızda yardımcı olacaktır.

2. Uygulamaya el ve ayaklardan başlayın. Öncelikle cildinizin kuru olduğundan emin olun. Kuru fırçalama tekniği aşağıdan yukarıya doğru, küçük dairesel hareketler şeklindedir. Ayak ve ellerden başlayarak göğüs bölgesine doğru masaj yapın. Cilt pembemsi kırmızı bir görünüme kavuştuğunda uygulamayı bitirin.

3. Vücudunuzu 10 dakikayı geçmeyecek şekilde fırçalayın. Bu işlemi sabah yaparak cildinize tüm gün enerji verebilirsiniz.

4. Dolaşımı uyarmak için basınç uygulayarak fırçalayın. Fazla bastırarak uygulamayın. Canınızın yandığını hissediyorsanız daha hafif bastırın.

5. Kuru fırçalama sonrası vücudunuzu yıkayın. Fırçalama sonrası cildinizdeki kir, yağ ve ölü deriden arınmak için duş alabilirsiniz. Duştan sonra cildinize  nemlendirici veya losyon sürebilirsiniz.

Ayrıca, cildinizde kesik, sıyrık, güneş yanığı fırçalanmamalıdır. Tahriş, iltihaplanma, enfeksiyon olan bölgelere de uygulama yapılmamalıdır.

BONUS: At Kılı Fırçası Yüze Uygulanır mı?

Yüzün fırçalanması isteğe bağlıdır. Fakat yüz, vücudumuzda en hassas cilde sahip olan bölgedir. Bu nedenle yumuşak bir fırça ile uygulama yapılmalıdır. At kılı gibi daha sert yapılı fırçalar yüz bölgesinde tercih edilmemelidir. Uygulama yapılmak isteniyor ise nazik hareketler ile yumuşak kıllı fırçalar kullanılarak uygulama yapılmalıdır. Yüzün fırçalanması ile kan dolaşımı hızlanır, cilt ölü deriden arınır. Sivilce ve diğer cilt rahatsızlıkları olan ciltlerde bu uygulamalar yapılmamalıdır. 

Coco ile parıldamaya devam edin!

Kuru FırçalamaVücut Bakımı
Yorumlar ( 2 )
Yorum Ekle
  • Aysel Düzgün

    Çok detaylı anlatmışsınız çok güzel bir içerik

    • ShineByCoco

      Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler 🙂