Güzellik Uykusu Nedir? Uyku Cildi Güzelleştirir Mi? Düzenli Uykunun Cilde Faydaları

Güzellik Uykusu Nedir? Uyku Cildi Güzelleştirir Mi? Güzellik uykusunun cilde faydaları nelerdir? Kaliteli uyku ile cildinize bakım yapın!

Düzenli uyku, gün içerisinde kendiniz daha iyi hissetmenizi sağlar. Ayrıca uyku, vücudun yenilenmesini ve tazelenmesini anlamına gelir. Güzel bir cilt için düzenli ve kaliteli uyku oldukça önemlidir.

Uykunun cilde birçok faydası vardır. Sağlıklı ve parlak cilt görünümü, sağlıklı saçlar düzenli uykunun sonuçları arasındadır. Bunun yanı sıra uyku saati, uyku pozisyonu ve uyku öncesi bakım da gece boyu cilt yenilenmesini destekler. 

Uykusuzluk ve sonrasında cilt solgunluğu, koyu göz altları ve  kuru bir cilt hepimizin canını sıkar. İşte bilimsel desteğe dayandırılan ‘güzellik uykusu’ ile daha sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz. 

Sağlıklı ve aydınlık bir cilt görünümünü destekleyen, güne enerjik başlamanızı sağlayan Güzellik Uykusu’na dair tüm detaylar yazımızda!

Güzellik Uykusu Nedir?

Cilt gün sonunda kendini yenilemek için uykuya ihtiyaç duyar. ‘Güzellik uykusu’ da aslında bilimsel bir açıklamaya sahiptir.Genel tıpta ‘ uykunun ciltte onarım ve yenileme’ yaptığı kabul edilir. Vücut ve deri dokularının yanı sıra uykunun bağışıklık sistemi ve beyin fonksiyonlarında da bir yenileme mekanizması vardır. 

İnsan, aşamalar halinde uyur. İlk aşama uyanık olmakla uyku arasında geçen süredir. Bir sonraki aşama da uykuya geçiştir. Bu saat aralığı genellikle 22:00-03:00 arasıdır. Bu sürede cilt kendini yeniler.

Büyüme hormonu üretiminin en yüksek olduğu saatler gece 22:00-03:00 arasıdır. Bu süreçte büyüme hormonu, cildin yenilenmesini ve nemlenmesini sağlar. Araştırmacılar, bu süreye ‘güzellik uykusu’ adını verir. Bu saat aralığında yetersiz uyku cilt yenilenmesini olumsuz yönde etkiler.

Güzellik Uykusu ile birlikte sorulan bir soru da Uyku cildi güzelleştirir mi?

Güzellik Uykusunun Cilde Faydaları Nelerdir?

  1. Göz altlarının daha aydınlık görünmesini sağlar. Uyku eksikliğinde, şişkin gözler ve koyu göz altları ile karşılaşırız. Göz altındaki koyu halkaların bir nedeni de yorgunluk ve yetersiz dinlenmedir. Çünkü, uykusuzluk strese ve kortizol seviyesinde artışa neden olur. Bu da vücuttaki tuz dengesini değiştirir. 
  1. Cilt daha parlak görünür. Yeterince dinlendiğinizde cilt, büyüme hormonu salgılar ve cildi temizler. Daha sağlıklı ve yenilenmiş bir cilt sunar.
  1. Kırışıklık ve yaşlanma belirtilerini azaltır. Cilt uyku esnasında kolajen üretimi için en önemli hormonlardan biri olan büyüme hormonunu salgılar. Bu nedenle düzenli uyursanız, cildin pürüzsüz, sıkı ve dolgun görünmesini desteklemiş olursunuz.
  1. Saç sağlığını destekler. Güzellik uykusunun bir etkisi de güçlü ve sağlıklı saç görünümüdür.  Uyku, saçın doğru protein sentezi için gereklidir. Saçın sağlıklı uzamasını destekler.
  1. Uyku enerjinizi arttırır. Yeterli uyku miktarı enerji seviyesinde önemli bir etkendir. Bu nedenle, daha iyi uyuduğunuzda daha enerjik hissedersiniz.

Güzellik Uykusu Ne Zaman Olur?

Güzellik Uykusu Saatleri Nedir? Günde en az 7 ile 8 saat arasında değişiklik gösterir. Bu sürenin yanı sıra uykunun kalitesi de oldukça etkilidir. 6 saatten az uyku stres ve enerji düşüklüğüne neden olabilir. En ideal güzellik uyku süresi 22:00-06:00 arasındadır. 22:00-03:00 arasında vücut büyüme hormonunu en yüksek seviyede salgılar. Gündüz uykusu için en ideal saat aralığı ise 14:00-16:00 arasındadır.

Kaliteli Uyku İçin Bakım İpuçları

  1. Tuzlu atıştırmalıklardan uzak durun. Uyku öncesi mide ağrılarına ve uykusuzluğa neden olabilir. Daha sağlıklı alternatiflere yönelin.
  2. Yatmadan önce mutlaka makyajınızı çıkarın. Cilt tipine uygun yüz temizleyici kullanmaya özen gösterin.
  3. Gece kremi veya serum sürmeyi unutmayın. İnce çizgileri önleyerek cilt yenilenmesini gece boyu destekleyebilirsiniz.
  4. Nemlendirici kullanın. Gece uyumadan önce temiz cildinize nemlendirici uygulayın.
  5. En iyi uyku pozisyonunu seçin.
  6. İpek yastık kılıfı tercih edin. Ayrıca, yastık kılıfı ve çarşaflarınızı düzenli olarak değiştirin.

Uykudan Önce Gece Cilt Bakımı hakkında daha detaylı bilgi için yazımıza göz atabilirsiniz.

Cilt Bakımı